Gemeentebelangen opent Martermeldpunt

18-02-2014

In de raadsvergadering van 30 januari heeft de fractie van Gemeentebelangen vragen aan het college van B&W van de gemeente De Wolden gesteld over de overlast en schade veroorzaakt door steenmarters. Gemeentebelangen heeft nu een meldpunt voor schade en overlast door steenmarters geopend op de site: www.gbdewolden.nl

Fractiewoordvoerder Douwe Oosterveen: “Uit de beantwoording van onze vragen is gebleken dat de gemeente niet duidelijk in beeld heeft hoeveel steenmarters in onze gemeente voorkomen, en hoeveel schade ze veroorzaken. Wethouder Henk Lammers sprak over zes meldingen zonder schade, nou wij weten wel beter.”

Gemeentebelangen heeft gevraagd of de gemeente inwoners oproept schade te melden. “De wethouder heeft toegezegd dat op prijs te stellen. “Als lokale partij vinden we het belangrijk dat het doen van zo’n melding zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt”, zegt Oosterveen. “Daarom hebben wij zelf een meldpunt ingesteld op onze site: www.gbdewolden.nl. “Mensen kunnen daar aangeven waar zij een steenmarter hebben waargenomen, wanneer dat was en of zij er schade door hebben. Om een goed beeld te kunnen krijgen vragen we iedereen die vanaf april 2013 schade heeft ondervonden van steenmarters dat te melden. Na de verkiezingen hebben we dan een goed overzicht van het afgelopen jaar, zodat het nieuwe college er direct mee aan de slag kan.”

 

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden