Raadsleden vier gemeenten op werkbezoek bij Reestmond

17-09-2014

Donderdag, 18 september 2014

Woensdagavond 17 september jl. mocht Reestmond de raadsleden verwelkomen die afgelopen maart tijdens de gemeenteraadsverkiezing verkozen zijn. Een aantal raadsleden van de gemeenten Meppel, Staphorst, Westerveld en De Wolden kenden Reestmond al. Zij weten dat Reestmond zich elke dag sterk maakt voor het creëren van arbeidsmogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar voor een groot aantal raadsleden was het de eerste kennismaking met Reestmond als leer- werkbedrijf.

Om een goede indruk te geven van wat Reestmond allemaal kan en doet waren de werktijden voor woensdag 17 september dusdanig aangepast dat tijdens de rondleiding Reestmond volledig in bedrijf was.

Na de presentaties, van o.a. de algemeen directeur Gert Veld, startte het bezoek aan de diverse afdelingen van Reestmond. Tijdens de rondleiding was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de medewerk(st)ers. Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt.

De reacties van de raadsleden na de rondleiding waren zeer positief en divers. Sommigen meldden dat ze niet verwacht hadden dat bij Reestmond zoveel verschillende projecten en activiteiten uitgevoerd worden. Anderen waren met name onder de indruk van het Test- Trainings- en Participatiecentrum. En allen waren verrast over de mogelijkheden die Reestmond biedt in de uitvoering van de Participatiewet. Die gaat op 1 januari a.s. in en de gemeenten moeten hierin nog keuzes maken.

“We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond”, zegt algemeen directeur Gert Veld. “Want door een rondleiding in ons bedrijf, een toelichting op wat we doen en willen, even een gesprekje met de medewerk(st)ers, de sfeer proeven, het werkplezier zien etc. kunnen we ons bedrijf vele malen beter presenteren dan via een website of in een folder ooit mogelijk zal zijn.”

Raadsleden, waaronder Pieter Groot van Gemeentebelangen De Wolden, laten zich informeren over de werkzaamheden bij Reestmond Meppel

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden