GFT ophaalservice

04-10-2015

Proefballon Gemeentebelangen De Wolden opgepakt door college

Hogere service met hogere ophaalfrequentie van de groene container en gratis inleveren tuinafval

Net als bij alle andere onderwerpen die spelen binnen onze gemeente  hebben wij als fractie van Gemeentebelangen ook bij het afvalbeleid de service richting onze inwoners voorop staan. Tijdens de behandeling van dit plan op 15 januari 2015 is door ons als fractie van Gemeentebelangen De Wolden aangegeven dat wij de aanvullende maatregelen op het groenafval, zoals de inzameling van kerstbomen, rijden van takkenroutes, extra lediging groene container tijdens hoogtijdagen in voor- en najaar en het gratis aanbieden van gft afval in de milieustraat zo belangrijk vonden om deze niet te laten vervallen zoals voorgesteld maar alsnog in te voeren. Het college heeft dit voortvarend opgepakt en is hier mee aan de slag gegaan wat geleid heeft tot een aantal maatregelen op het gebied van gft-inzameling.

De inwoners van De Wolden zullen in de periode van 12 oktober tot en met 14 december, de periode dat er veel bladeren, takken en anders snoeisel vrijkomt,  gebruik kunnen maken van een wekelijkse leging van de groene container. In de winterperiode daarentegen zal de ophaalfrequentie van de gft-container 1x per 4 weken bedragen.

Daarnaast kan er vanaf 1 oktober GRATIS tuinafval ingeleverd worden bij de milieustraat in Zuidwolde. Via een andere route krijgen zij zelfs voorrang op de overige gebruikers.

Het doel van deze proef is om te kijken of er minder gft-afval in de grijze container terechtkomt tijdens deze periode en of de extra ophaalrondes met het geld dat in de wintermaanden bespaard wordt door minder op te halen betaald kunnen worden.


 

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden