Bespaar op woonlasten

20-01-2016

Bespaar op energie en verlaag uw woonlasten!

RSS

Woont u in of rondom Ansen, Koekangerveld en Ruinerwold? En wilt u besparen op uw energieverbruik? Doe dan mee aan het project ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’.

Voor dit project wordt bij  100 huishoudens het energie management systeem I-CE van iNRG geïnstalleerd. Hiermee krijgen de huishoudens realtime en periodiek inzicht in hun energieverbruik.

De terugkoppeling op het energieverbruik via de I-CE, laat de deelnemers eenvoudig zien hoe zij met simpele aanpassingen al flink energie en geld kunnen besparen. Mysterieuze pieken in het energieverbruik worden ontdekt en het systeem helpt energieslurpende apparaten op te sporen. Als u uw wasmachine of de televisie aanzet, dan ziet u direct dat uw energieverbruik omhoog gaat en hoeveel! De terugkoppeling op het energieverbruik via de I-CE is veilig, want alle gegevens blijven binnenshuis en gaan niet naar buiten toe.

Co-productie

 

Deze actie is een samenwerking tussen Koekangerveld, Ansen en Ruinerwold. De uitvoering van deze actie wordt in de drie dorpen ondersteund vanuit studentencoöperatie SAMEEN en iNRG. Via SAMEEN kunnen studenten met belangstelling voor duurzaamheid in de vorm van een studiegerelateerde bijbaan relevante werkervaring opdoen. In dit project verzorgen de studenten de installatie van de I-CE en ludieke projectactiviteiten.
Gemeente De Wolden ondersteunt het belang om inzicht in energieverbruik te krijgen en subsidieert een deel van de kosten van dit project.

Meedoen?

 

Voor het project is subsidie ontvangen. Dankzij de subsidie kunnen de inwoners meedoen voor slechts € 60,-. Dat is een flinke financiële besparing, want gewoonlijk zouden de kosten voor de installatie van het energiemanagementsysteem in uw huis en de kosten van de activiteiten ongeveer € 250,- euro bedragen.

Wilt u meedoen of meer weten? Ga naar www.i-nrg.com/ansen-koekangerveld-ruinerwold.

 

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden