Ommelandse reis brede voertuigen De Wolden

22-04-2009

RUINERWOLD - Stel je bent boer op Blijdenstein in Ruinerwold en met je tractor op weg naar de werktuigencoöperatie op Haakswold 11 om een werktuig weg op te halen. Detail: het werktuig achter de tractor is breder dan drie meter. Een ritje van zo'n twee kilometer en een beetje uitkijken onderweg zou je denken. De werkelijk toegestane rit is echter 10,5 kilometer lang en voert dwars door Meppel. De ontheffing die de gemeente De Wolden afgeeft voor dit soort breed vervoer blijkt namelijk niet te gelden voor de bebouwde kom.

Gemeentebelangen De Wolden brengt het probleem van de ontheffingen van brede landbouwvoertuigen donderdagavond ter sprake tijdens de gemeenteraadsvergadering. De partij vraagt het college, net als de buurgemeenten Westerveld en Meppel, ook ontheffing voor de bebouwde kom te verlenen.

Gemeentebelangen merkt op dat de politie de afgelopen tijd driftig controleert op ontheffingen voor te brede voertuigen. Dit leidt tot veel nieuwe aanvragen voor ontheffingen, maar volgens Gemeentebelangen geldt deze ontheffing in De Wolden alleen buiten de bebouwde kom. In eerste instantie redelijk, vindt Gemeentebelangen, maar nader beschouwd levert het vreemde situaties op. De partij heeft de problemen rond Ruinerwold letterlijk in kaart gebracht, maar voor dit dorp kan volgens Gemeentebelangen elk willekeurig dorp in De Wolden worden ingevuld.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden