Herinrichting Dijkhuizen Ruinerwold - Pilot Project overheidsparticipatie

10-09-2015

Toekomstig verleden tijd!

Raadsvergadering 10 september 2015

Herinrichting Dijkhuizen en beschikbaar stellen krediet (overheidsparticipatie)

Al ben en blijf ik dan maar een import Ruinerwolder, ja zelfs na 25 jaar, zijn er van die momenten waarop je trots bent. Niet alleen als raadslid van De Wolden maar in dit geval ook als inwoner van Ruinerwold. Want in Ruinerwold flikken ze het toch maar weer! Het eerste project van overheidsparticipatie, waarbij de inwoners het voortouw nemen en de gemeente een ondersteunde rol heeft. Dit met een project van ruim 1,3 miljoen euro voor herinrichting van de Dijkhuizen, de dorpsstraat,  in Ruinerwold. Dat is niet niks! Als fracties in deze raad zijn we achter deze pilot en dit project gaan staan en dan weet je 1 ding zeker: op een gegeven moment zal er geld beschikbaar moeten worden gesteld. 

Als fractie van gemeentebelangen De Wolden vinden wij dat naast een compliment richting raad voor de gezamenlijke insteek om dit plan te realiseren, en richting het college en portefeuillehouder Jan ten Kate die zich waar nodig op allerlei fronten heeft ingezet voor dit project, in dit geval zeker een compliment aan de organisatie gegeven kan worden die ineens met de compleet andere insteek,  loslaten in vertrouwen zoals overheidsparticipatie genoemd word, te maken kreeg.

Al deze complimenten vallen in het niet bij die voor de dorpsbelangenvereniging Ruinerwold / Berghuizen en de projectgroep Herinrichting Dijkhuizen. Een pauw zou verbleken bij alle veren die er te steken of inmiddels al gestoken zijn! Ik noem een paar voorbeelden: Sneller gerealiseerd, beter gedragen, dorpskracht, initiatiefrijk De Wolden, de vele uren - zo’n 1700 - , meer subsidies binnen gesleept (zelfs uit de provincie Overijssel-10.000euro verlichting, waar aansluiting bij de Kennisregio Zwolle al niet goed voor is) , de communicatie richting alle betrokkenen enz. enz. Wat Gemeentebelangen De Wolden betreft: Perengoed!

Ter overweging voor de raad, college en organisatie: zou het niet goed zijn om als het lint is doorgeknipt eens terug te kijken om te zien of dit project, deze pilot overheidsparticipatie daadwerkelijk is gegaan zoals we vooraf dachten en of deze manier de manier is hoe wij het voor mogelijk komende projecten zouden willen zien?

 

Het zal niemand ontgaan zijn dat wij als Gemeentebelangen De Wolden niet alleen een signaal willen geven maar achter dit initiatief blijven staan en met dit raadsbesluit het resterende bedrag beschikbaar willen stellen. Voor Ruinerwold, de projectgroep en alle andere betrokkenen is het wat mijn fractie betreft tijd om de veren te verwijderen , de handen uit de mouwen te steken, en concreet met de herinrichting van de Dijkhuizen van start te gaan!

Bijdrage Pieter Groot - Raadslid Gemeentebelangen De Wolden

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden