Brievenbus weg bij nieuwe MFA?!

15-04-2009

TNT Post heeft recentelijk besloten het aantal brievenbussen in het kader van reorganisatieactiviteiten te verminderen en of te verplaatsen. Onze fractie is door een aantal inwoners van onze gemeente benaderd die niet blij zijn met deze actie van TNT Post.

In Koekange stond een brievenbus in de nabijheid van het nieuwe Woonzorg complex, nu moet men naar de kern van het dorp. Voor de toekomstige (oudere) bewoners van dit complex een aderlating. Ook vanuit Ruinen en De Wijk hebben we klachten gekregen.

Hoewel onze fractie beseft dat deze actie onder verantwoordelijkheid valt van TNT Post, vragen inwoners ons of de gemeente hierin een rol zou kunnen vervullen. Vanuit deze achtergrond komt de fractie van Gemeentebelangen tot het stellen van de volgende vragen:

· Is het college bereid TNT Post te benaderen met het verzoek of men genegen is nog eens kritisch in onze gemeente te kijken naar de plekken waar brievenbussen zijn verwijderd. Vooral in relatie met plaatsen waar ouderen woonachtig zijn.

· Indien deze bereidheid er bij TNT Post is, wil het college dan samen met de verenigingen van dorpsbelangen de problematiek in de dorpen in kaart te brengen

Reactie van het college:

Op zich is het niet een kwestie waar de gemeente over gaat, maar het opkomen voor de inwoners van de gemeente gaat natuurlijk iedereen aan. Er is een regeling van de OPTA voor de aanwezigheid en opheffing van brievenbussen, waaronder ook de brievenbussen in de gemeente De Wolden vallen. Wanneer een brievenbus weinig gebruikt wordt, kan deze binnen de opheffingsregeling vallen. Dit betekent niet dat men zonder slag of stoot akkoord zou moeten gaan met een voorstel van TNT om een brievenbus op te heffen, zeker niet wanneer het gaat om brievenbussen bij woonvoorzieningen voor ouderen. Het college zal namens de raad, de inwoners en de gemeente contact opnemen met TNT om te vragen de voornemens tot opheffing te heroverwegen. Overigens heeft ook Dorpsbelangen contact gezocht met TNT.

Reactie van redactie website:

14 later dagen heeft TNT-Post de brievenbus weer op de oude lokcatie geplaatst!!

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden