Fietspad Meppelerweg noodzaak, maar hoe?

08-12-2016

Een fietspad aan de Meppelerweg in Zuidwolde was het eerste onderwerp van de raadsavond van 8 december. Fractievoorzitter Douwe Oosterveen deed namens Gemeentebelangen het woord.

 

Waarom een debat?

Het is op dit moment een onveilige situatie op de Meppelerweg. De fietsers rijden op dezelfde weg als de auto’s. Dus een veiligere situatie is gewenst, maar in welke vorm? Bomen kappen, een houtwal verwijderen om zo een vrij liggend fietspad aan te leggen, of toch andere alternatieven? De wethouder wilde graag meer inzichten vanuit de raad over hoe dit te realiseren.

 

Veiligheid voorop

Wat Gemeentebelangen betreft staat veiligheid voor alles. Verkeersveiligheid en het gevoel van veiligheid voor weggebruikers. Er waren opties tot het aanpassen van de autoweg, waardoor de veiligheid van fietsers wordt vergroot. Maar het is in ieders belang dat hier een vrij liggend fietspad komt te liggen, omdat ook bestemmings- en vrachtverkeer zo min mogelijk belemmering moet ondervinden. Hier zullen bomen voor moeten wijken, maar zelfs de natuurvereniging heeft aangegeven dat acceptabel te vinden wanneer de verkeerveiligheid daardoor verbetert. Wethouder Jan ten Kate reageerde instemmend op de raad: “We zijn hier om te luisteren wat voor ideeën er uit de gemeenschap naar voren komen. Ik waag mij nog niet aan conclusies. Het college zal alles nog eens overwegen voordat het met een voorstel komt.” Dit voorstel komt zo snel mogelijk terug bij de raad.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden