De Wolden heeft nog geen centje pijn

24-05-2009

De Wolden is financieel gezond en heeft ambitieuze toekomstplannen. Omdat de gevolgen van de economische crisis - uitkeringen van de rijksoverheid - nog onduidelijk zijn, blijft volgens burgemeester en wethouders voorzichtigheid geboden. "Maar er is voldoende ruimte voor incidentele investeringen."

Het college houdt voor dit jaar vooralsnog rekening met een begrotingsoverschot van zo'n 1,3 miljoen euro. In de aanbiedingsbrief bij de kadernota 2010 staat dat er nog 1 miljoen euro moet worden vrijgemaakt voor de herinrichting van de Hoofdstraat in Zuidwolde. Dit project kost 1,6 miljoen euro.

Verder wordt de raad voorgesteld geld beschikbaar te stellen voor de aanleg van het fietspad Oshaarseweg in Echten (tweede fase), de verbetering van de toegankelijkheid van bushaltes, archeologiebeleid en risico-analyses legionella-preventie op de basisscholen.

Voor het project brede school in Zuidwolde zijn nog geen vastomlijnde plannen.

De onderwijskoers is wel duidelijk: de twee openbare basisscholen d'Ekkelboom en De Zwermkorf moeten fuseren en komen onder één dak aan de Schoolbrink. In juni komt er meer duidelijkheid over de onderwijsplannen. De gemeente gaat uit van een krediet van 3 miljoen euro.

Dit jaar krijgt ook de besluitvorming over de N48 (verkeersveiliger) zijn beslag en worden en spijkers met koppen geslagen over het Centrum voor Jeugd & Gezin.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden