Nieuw erf in trek

29-06-2009

KOEKANGE - Er is veel belangstelling voor het dorpsuitbreidingsproject Nieuw Erf in Koekange. Van de 13 kavels is er voor 8 een intentieverklaring tot koop.

Nieuw Erf moet een 'natuurlijke' dorpsuitbreiding worden waarbij het nieuwe wijkje in stijl en bebouwing lijkt op een groot boerenerf of buurtschap. Op die manier moet de nieuwbouw beter in het dorp passen. Er komen woningen in de vorm van een silo, een statige boerderij en woningen in de vorm van bijgebouwen. Er komen huizen voor zowel starters, middenklassers en hoge inkomens. Het bestemmingsplan ligt ter inzage en komt op 27 augustus in de gemeenteraad.

Nieuw Erf is een plan van Baro projectontwikkeling uit Meppel, Bouwbedrijf Guichelaar uit Koekange en Fame architecten uit Zuidwolde. Als minimaal 70 procent van de kavels van Nieuw Erf verkocht zijn moet half september de schop de grond in gaan. De projectontwikkelaar wil het liefst Nieuw Erf in één keer aanleggen, omdat het gebied bij elkaar hoort.

De kavels liggen een paar honderd meter achter de oude boerderij van hereboer Dekker aan de Dorpsstraat in Koekange. De oprijlaan zal waarschijnlijk de Dekkersallee of Dekkerslaan gaan heten. Aan de voorkant komt een boerderij met meteen daarachter drie starterswoningen. Daarachter zijn drie rijtjeswoningen gepland en een 2-onder-1-kap woning. Aan de achterzijde komen nog twee vrijstaande woningen en een 2-onder-1-kap woning. De gemeente staat positief tegenover het plan.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden