Echten staat met lege handen

13-02-2009

ZUIDWOLDE - Politiek De Wolden vindt het integrale plan om te komen tot woningbouw in Echten én om tegelijkertijd een multifunctionele accommodatie te realiseren een financiële brug te ver. Wel wil wethouder Bert Damming onderzoeken of het kerkje omgebouwd kan worden tot kleinschalig multifunctioneel centrum. Ook een aanbouw van de school zou tot de mogelijkheden kunnen behoren. Dorpsbelangen is teleurgesteld.

Dat bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering van gemeente De Wolden. Het plan zou betekenen dat De Wolden jaarlijks een ton moet betalen en dat veertig jaar.

Dorpsbelangen maakte een integraal plan voor Echten. Het schoolgebouw moet in de ogen van de belangenorganisatie een mfa worden met plaats voor de peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en een dorpshuis. Daarvoor kun je volgens de belangenvereniging veel subsidies krijgen. Door grondverkopen kan ook veel geld verdiend worden, want de grond waar de school staat is ineens veel meer waard als er woningen gebouwd worden. Aan de rand van het dorp kan dan een nieuw gebouw, een mfa neergezet worden op bijvoorbeeld een stuk landbouwgrond. Gedacht wordt aan de hoek Schoolakkers/Hagenakkers. Het integrale plan is twee jaar geleden al gemaakt. Het is uit nood geboren. Echten heeft woningbouw nodig. Al achttien jaar is er niet gebouwd. Op de plek van de school kan dan gebouwd worden.

Behalve GroenLinks, de ChristenUnie en het CDA die wel een second opinion wilde voor Echten, zag de meerderheid van de politiek weinig in het integrale plan.

Bert Damming wil wel onderzoeken of de school uitgebreid kan worden, een idee van Gemeentebelangen.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden