Gb op bezoek

20-09-2009

Eén zaterdagochtend in de maand gaat Gemeentebelangen De Wolden op bezoek in de gemeente. Zaterdag was het de beurt aan Drogteropslagen. In het dorpshuis 't Drogterhuus was er een ontmoeting met het bestuur van streekbelang Drogteropslagen. Over en weer werd er informatie uitgewisseld vooral over de voortgang van de woningbouw, het maaibeleid en de plannen om bij de uitvoering van het landinrichtingsplan Zuidwolde Noord / Beneden Egge een fietspad aan te leggen.

Woningbouw

De gemeenteraad van De Wolden heeft besloten om per jaar in een kleine kern de haalbaarheid van woningbouw te onderzoeken. In het gesprek met streekbelang werd duidelijk dat er enig schot in de gewenste uitbreiding van het dorp aan zit te komen. Woningbouw blijft belangrijk voor Drogteropslagen om vooral de jeugd in het dorp te houden.

Familie van Duren

Na de bijeenkomst in het dorpshuis is er gekeken naar een voorbeeld van het maaibeleid. Daarna is er een bezoek gebracht aan het Melkveehouderij en Loonbedrijf van de familie van Duren aan de linderveldweg. Henri van Duren gaf tekst en uitleg over de huidige en toekomstige ontwikkelingen op hun bedrijf. Met nadruk kwam hier de rol van de gemeente als vergunningverlener en -handhaver aan de orde. Het loonbedrijf doet werkzaamheden voor landbouwbedrijven in de omgeving maar ook voor waterschappen, aannemers, gemeenten en dergelijke bedrijven. Vanwege de groei van het loonbedrijf heeft de familie van Duren plannen voor het bouwen van een schuur: ik wil geen machines buiten hebben staan, aldus Henri van Duren.

Voor de fractie van Gemeentebelangen werd duidelijk dat er ook in deze omgeving van De Wolden ondernemers zijn die hun nek uiot durven steken.

Op deze mensen moeten we zuinig zijn, zo oordeelde de fractie.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden