Glas op de skatebaan is irritant

25-09-2009

Ze stonden dinsdagavond precies op het juiste moment voor de deur van het gemeentehuis. Aron de Lange (11) en zijn vriendje Jordy Prent (11) konden weer eens niet stunten met hun BMX op de skatebaan in Zuidwolde omdat er glas op lag. Ze besloten een klacht in te dienen bij de gemeente. De deur van het gemeentehuis was gesloten rond 19.00 uur, maar net toen ze weg wilden gaan, kwamen ze partijleden van Gemeentebelangen tegen.

Fractievoorzitter Jan ten Kate van Gemeentebelangen liet de twee jongens niet in de kou staan. Gisteravond was hun klacht zelfs een officiƫle vraag in de gemeenteraadsvergadering. Jongeren die zo goed opkomen voor hun eigen omgeving verdienen een pluim, vindt Ten Kate.

Gisteravond zat Aron samen met Jordy en zijn moeder dus op de tribune tijdens de raadsvergadering. Douwe Oosterveen (Gemeentebelangen) stelde dat de jongens niet goed gebruik kunnen maken van de baan en dat ze zich er soms niet veilig voelen. Hij vroeg het college van burgemeester en wethouders of de gemeente ervoor kan zorgen dat het glas wordt opgeruimd, wanneer dat dan gebeurt en of en hoe de skatebaan veiliger gemaakt kan worden voor de jongens.

Wethouder Bert Damming reageerde korzelig en vond dat er andere manieren waren om zo'n kwestie op te lossen, maar kon uiteindelijk toch diverse oplossingen voorschotelen. Volgens Damming hebben jongeren afgelopen weekend gezorgd voor glas op de skatebaan en er is deze week eenmalig geveegd. De jongerenwerkers is gevraagd meer contact te zoeken met de jongeren en ook de wijkagent is ingeschakeld voor meer toezicht.

De wethouder stelde ook dat dit jaar al extra verlichting is aangebracht om de baan veiliger te maken. Daarnaast wordt elke maandagmorgen gekeken hoe de baan erbij ligt.

'We vonden het jammer dat we niet op de skatebaan konden fietsen met onze BMX ', vertelt Aron de Lange. Het was niet de eerste keer dat de jongens niet terecht konden op de baan. ' Er ligt vaak glas en in de middag en avond hangen er jongeren en dan kun je niet meer skaten. Een ander vriendje heeft al eens een lekke band gehad ', vertelt de leerling van cbs De Hoeksteen.

Met een clubje van zo'n zes jongens fietst en skate hij graag op de half-pipe die bij de Boerhoorn staat. ' In de vakantie zijn we vaak geweest. We gingen 's morgens vroeg, maar dan moesten we eerst glas weghalen. Dat is irritant ', vertelt Aron.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden