Uit de Dorpskolom: Brief aan Jordy en Aron

25-09-2009

Eerst even iets rechtzetten.

Wethouder Bert Damming is in het echt een heel aardige man. Je zou hem eens moeten meemaken als hij kroketten uitdeelt aan de persmensen op dinsdagmiddag. Altijd galant, altijd in voor een grapje en nooit korzelig of gepikeerd. Dat hij net gisteravond, toen jullie in afwachting van de beantwoording van jullie dringende vraag over dat glas op de skatebaan in Zuidwolde in de raadzaal zaten, zo sjacherijnig klonk... dat is echt een toevallig moment van pech.

Het klonk wel alsof jullie eigenlijk strafregels moeten schrijven - 'wij zouden moeten weten dat het gemeentehuis op dinsdagavond dicht is - maar dat bedoelde hij vast niet zo.

Dat Gemeentebelangen jullie klacht eigenlijk had moeten doorspelen aan de ambtenaren die zich bezighouden met glasvegen, dat konden jullie niet weten. Daarbij, jullie namen alleen maar het initiatief voor een schonere skatebaan en dat Gemeentebelangen daar dan een officiƫle vraag van maakt, daar kunnen jullie natuurlijk niets aan doen.

Ik denk dat toen Bert Damming 's avonds thuis vertelde hoe hij zich door de vergadering had geslagen, zijn vrouw ook wel gezegd heeft 'nou, nou, Bert, dat hoefde toch ook niet zo. Je had Gemeentebelangen toch ook in het Presidium op de kop kunnen geven.' O, sorry, presidium is een moeilijk woord. Het betekent zoiets als een vergadering met de klassevertegenwoordigers.

Nou ja, wat ik vooral wilde zeggen: het kwam er gisteravond dan niet zo uit, maar de gemeente is vast heel blij met jongens zoals jullie die opkomen voor hun rechten.

Gewoon blijven doen hoor, maar voor de openingstijden kun je in het vervolg beter even kijken op www.dewolden.nl (Roelien Roos )

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden