Te kort aan werk en-stage plekken voor leerlingwerkers van OCB Ruinen.

25-09-2009

Vraag Gemeentebelangen aan college: Dat ook de bouwwereld niet ontkomt aan de huidige crisis is een open deur. Jammer genoeg treft dit ook de enige vorm van voortgezet onderwijs die we in de gemeente De Wolden kennen, namelijk het Opleidings Centrum Bouw te Ruinen. Van de beroeps begeleidende leerweg kunnen circa 45 jongeren niet geplaatst worden. Voor alle duidelijkheid: de gemeente heeft geen directe bemoeienis en of verantwoordelijkheid voor deze vorm van onderwijs. Toch zijn we trots op het feit dat deze opleiding in De Wolden is gevestigd, en dat een groot aantal jongeren uit onze gemeente via deze opleiding aan het werk komt. In onze gemeente staat een aantal grote projecten op stapel, weliswaar niet met de gemeente als opdrachtgever maar wel als regisseur en/of vergunningverlener. Gezien het bovenstaande komt de fractie van Gemeentebelangen tot het stellen van de volgende vraag:

Is het college bereid om bij genoemde projecten de projectontwikkelaars en aannemers te wijzen op het opleidingscentrum te Ruinen, en met nadruk de wens te uiten deze leerlingen een kans te geven bij de uitvoering van deze projecten.

Wethouder Damming antwoordde dat op landelijk niveau hierover afspraken zijn gemaakt. Ook kan in de besteksvoorwaarden worden opgenomen dat werk- en stageplekken moeten worden geboden. Het college van B&W is desondanks zeker bereid aan het verzoek van Gemeentebelangen te voldoen.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden