Gemeentebelangen bezoekt Ruinerwold

22-11-2009

Niet alleen sinterklaas maar ook de fractie en een deel van het bestuur van Gemeentebelangen De Wolden bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan Ruinerwold.

Bezocht werd o.a. Metaalindustrie Waelbers, een toonaangevend bedrijf op het gebied van metalen producten, inclusief het verzinken hiervan. Momenteel zijn 15 werknemers betrokken bij de productie en inkoop met daarnaast nog de mensen bij Reestmond die zorgen voor de assemblage van sommige producten. Dhr. C. Weerman gaf aan dat er zoveel verschillende producten gemaakt worden binnen het bedrijf dat bijna iedereen wel iets van het bedrijf in zijn bezit heeft. Dat kan zijn hang- en sluitwerk of bouwmateriaal zoals bijvoorbeeld balkendragers.

Na een rondleiding door het pas vernieuwde gedeelte van het bedrijfspand werd het traject van het verkrijgen van vergunningen op gebied van milieu- en bestemmingsplan doorgenomen.

Met name zaken die verbeterd kunnen worden, en hoe de gemeente en indirect de gemeenteraad hier een ondersteunende rol in kunnen spelen kwamen aan de orde.

Naast Metaalindustrie Waelbers werd er tevens een bezoek gebracht aan de Stichting Historie Ruinerwold vertegenwoordigd door mw. J.E. van Goor-Snider voorzitter en de vicevoorzitter dhr. J. Jonker.

Afgelopen periode was er al door middel van correspondentie en vragen in de raad meerdere malen aandacht geweest voor de huisvestingsproblemen van de Stichting. In principe moeten zij per maart uit hun huidige onderkomen in het voormalige SNS gebouw. Gelukkig heeft de gemeente ook het belang ingezien van een goed onderkomen voor de Stichting Historie Ruinerwold zodat de verzameling op een adequate manier gearchiveerd, opgeslagen en bewaard kan worden.

Er zijn inmiddels plannen in ontwikkeling om de Stichting Historie te vestigen in het dorpshuis de Buddingehof, wat hiervoor een verbouwing moet ondergaan. Er komt dan een gezamenlijke ruimte met de bibliotheek wat gecombineerd kan worden met een nieuw te vormen erfgoedpunt. Ook zal Stichting welzijn De Wolden weer terug keren naar het dorpshuis en wordt er een WMO -loket gevestigd zodat er misschien zelfs wel gesproken kan worden over het eerste "cultuurhuus" binnen de gemeente De Wolden. "Al met al hebben we er vertrouwen in dat het goed gaat komen" aldus de heer J. Jonker.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden