Klantvriendelijkheid doorslaggevend voor succes!

Klantvriendelijkheid doorslaggevend voor succes!

15-02-2018

 

De Jumbo in Zuidwolde is inmiddels al vier jaar gevestigd in de eerste fase van De Sukerbarg. Koen Termeulen, eigenaar van de Jumbo, is maar wat blij met deze plek. Hij draait nergens zijn hand voor om en is een echte aanpakker.

We staan net buiten de supermarkt en terwijl Koen zijn verhaal doet, raapt hij steeds wat afval van de grond. Het zijn rode vlaggetjes in zijn zicht en hij doet het zonder erbij na te denken, want hij praat vrolijk verder. ,”Ik ben praktisch ingericht. Moet er iets geregeld worden? Dan steek ik de handen uit de mouwen, want ik doe alles voor mijn klanten.’’ 

“Ik wil met Zuidwolde verder”, straalt hij. Over de Aldi die ertegenover komt is hij zeer positief. “Ik zie het niet als concurrentie, maar eerder als versterking van Zuidwolde”, zegt Koen en raapt een verpakkinkje op die langs een stoeprand ligt.

 

Ook de tweede fase van De Sukerbarg staat in de steigers. Het ondernemersplatform benadrukte dat dezelfde projectbegeleider zou worden aangesteld en zo gebeurde het ook. “Het voelt goed dat de gemeente hier dan ook naar luistert”, meent Koen, “een aanspreekpunt die al ervaring en contacten had vanuit de vorige fase.”

Bedrijvencontactfunctionaris? Echt top!

Ook bij het Economisch Actieplan zijn de ondernemers betrokken. “Opmerkingen die door ondernemers zijn gemaakt zijn grotendeels verwerkt in het plan. De gemeente neemt haar ondernemers serieus en dat is een goed signaal.”

“Bedrijvencontactfunctionaris? Echt top, als ondernemer heb je hiermee een ingang naar de gemeente, echt praktisch. Ook op het gebied van vergunningen is het allemaal goed geregeld.’’

“Als inwoner wordt het echter een stuk moeilijker om met de juiste persoon in contact te komen. Kleine praktische zaken, zoals een terugbelverzoek komen nogal eens op een grote stapel te liggen. En ook het onbeantwoord laten van e-mails zou niet mogen’’, stelt Gerrie Hempen-Prent kritisch.

Koen kan dit helaas bevestigen, “de laatste jaren is het meerdere malen gebeurt dat een verzoek lang bleef liggen”. Een cultuuromslag binnen de gemeente is volgens hem nodig, zodat snel handelen de standaard wordt. “Kijk, als ik niet voldoe aan de wens van de klant, gaan ze naar een andere supermarkt. Maar de mensen die in De Wolden wonen, kunnen nou eenmaal niet bij een ander gemeentehuis terecht. Daarom zou klantvriendelijkheid ook bij de gemeente hoog in het vaandel moeten staan!”

Speerpunt - Excellente Dienstverlening

Speerpunt - Ondernemersdienstverlening

bedrijvencontactfunctionaris economisch actieplan klantvriendelijkheid