Woonzorg dichtbij

Woonzorg dichtbij

01-01-2022

Berend Boverhof is een bekend gezicht in de Wijk. Met een onderbreking van tien jaar heeft hij altijd in de Wijk gewoond. “Ik zie geen reden om hier weg te gaan. In huis heb ik alles op de begane grond wat het een stuk makkelijker maakt om hier te kunnen blijven wonen. Met een klein beetje ondersteuning voor in huis en wat meer voor in de tuin, ben ik nog steeds zelfstandig."

Het oudste lid op de kieslijst namens Gemeentebelangen in De Wolden, zit niet stil en is nog steeds actief bij allerlei verenigingen. Het belangrijkste voor hem is toch wel de Koninklijke muziekvereniging Apollo in de Wijk waar hij al meer dan 65 jaar spelend lid is. Dit is dan ook gelijk de reden dat Berend niet op dinsdagavonden aan kan haken bij de openbare fractievergaderingen van Gemeentebelangen, want dan is hij daar te vinden. Ook geniet hij van een potje biljarten met vrienden in de Havezate. “Leuk om te doen en het houdt me op de been.”

Plannen voor de uitbreiding van woonzorgcentrum Dunninghe zijn in uitvoering. Voorbereidingen voor een nieuwe vleugel met aanleunwoningen worden getroffen. De bovenste etage in het huidige gebouw zal zich dan voornamelijk lenen voor de zorg voor dementerende mensen. Berend voegt toe: “Een prachtige ontwikkeling voor de Wijk. Zelf ben ik meer een voorstander van kleinschalige ouderenzorg zoals in Ansen, Kerkenveld en Fort. Het is allemaal net wat huiselijker en de lijntjes zijn korter.”

"Uitbreiding woonzorgcentrum Dunninghe een prachtige ontwikkeling voor de Wijk!"

 

kleinschalige zorg woonzorg de Wijk Havezate Gemeentebelangen woonzorgcentrum Dunninghe Berend Boverhof ouderenzorg Ansen Fort Kerkenveld