Gemeentebelangen vraagt aandacht voor vrijwilligers oud papier

Gemeentebelangen vraagt aandacht voor vrijwilligers oud papier

05-11-2020

Tijdens de begrotingsvergadering wordt op initiatief van Gemeentebelangen een motie ingediend om aandacht te vragen voor de vrijwilligers die voor hun club, school of vereniging het oud papier en karton ophalen. De motie lijkt haaks te staan op de vorig jaar ingediende motie bij het grondstoffenbeleidsplan om het huidige ophaalsysteem, bijna ten koste van alles, juist voort te zetten.

De bedoeling is echter te voorkomen dat de vrijwilligers ineens geen oud papier meer op kunnen of mogen halen. De aanbesteding voor komend jaar heeft inmiddels plaatsgevonden, maar het aanbesteden om het huidige systeem te continueren zal de komende jaren steeds lastiger worden. Niet alleen vanwege het gebruik van achterladers, maar ook vanwege de verantwoordelijkheid als gemeente voor de veiligheid van onze vrijwilligers. Omdat Gemeentebelangen de vrijwilligers en vrijwlligersorganisaties belangrijk vinden willen wij dit voorkomen.

Om hierop tijdig in te spelen wordt met meerdere fracties een motie ingediend waarmee we het College verzoeken alles rondom het ophalen van oud papier eens op een rijtje te zetten. Van financieel tot de voor- en nadelen en eventuele alternatieven. Zoals bijvoorbeeld het ophalen van textiel of het uitdelen van nieuwe kliko’s. Voor Gemeentebelangen is het  belangrijkste met de uitkomsten van dit onderzoek in gesprek te gaan met alle vertegenwoordigers van de oud papier vrijwilligers. En samen met hen tot een toekomstbestendige oplossing of alternatief te komen.

 

 

oud papier motie Gemeentebelangen vrijwilligers