Aanjagen recreatie en toerisme

Aanjagen recreatie en toerisme

25-02-2018

 

Voor de komende vier jaar willen we nog meer ambitie tonen ten aanzien van recreatie en toerisme. Juist voor deze sector is stilstand achteruitgang. We moeten noodzaak creëren om naar De Wolden te komen. Dit kan door het organiseren van evenementen, maar ook investeren in kwaliteit. Gelukkig is Zuidwest-Drenthe aangewezen als Leadergebied, zodat er Europees geld beschikbaar is om initiatieven makkelijker van de grond te krijgen. Goede plannen en vooral investeringen in kwaliteit kunnen rekenen op onze steun.

Programmapunt

3 - Economie en Werk - Recreatie & toerisme

De Wolden kent een aantal toeristische trekpleisters, zoals Ruinen, Echten, maar ook het Reestdal. Door deze parels concreet met elkaar te verbinden, wordt De Wolden aantrekkelijker voor de toerist en ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor ondernemers. Kwaliteitsfietspaden en een wandelnetwerk kunnen hieraan meewerken.

Tourist Info De Wolden heeft haar meerwaarde bewezen. Naast gebiedspromotie legt ze een goede connectie tussen Marketing Drenthe en lokale ondernemers. De gebiedsregisseurs zijn wat Gemeentebelangen betreft, hierin onmisbaar. Dat is een goede beweging en deze willen we graag blijven ondersteunen.

Voor de komende vier jaar willen we nog meer ambitie tonen ten aanzien van recreatie en toerisme. Juist voor deze sector is stilstand achteruitgang. We moeten noodzaak creëren om naar De Wolden te komen. Dit kan door het organiseren van evenementen, maar ook investeren in kwaliteit. Gelukkig is Zuidwest-Drenthe aangewezen als Leadergebied, zodat er Europees geld beschikbaar is om initiatieven makkelijker van de grond te laten komen. Goede plannen en vooral investeringen in kwaliteit kunnen rekenen op onze steun.

De komende jaren zal de aanpak van het project vitale vakantieparken tot uitvoering komen. Gemeentebelangen steunt de ‘één park, één plan’-gedachte. In eerste instantie ligt het initiatief bij de parken zelf.

 

 

ambitie recreatie & toerisme noodzaak creëren Leadergebied initiatieven kwaliteit steun