Ik hou ook helemaal niet van stilzitten

Ik hou ook helemaal niet van stilzitten

15-02-2018

 

Rick Logtenberg (18) uit Kerkenveld is een druk baasje. Vanaf zijn twaalfde is hij al bezig pony’s en paarden zadelmak te maken, daarnaast doet hij de paardensportopleiding in Zwolle en werkt hij ook nog bij stal Broek in Zuidwolde. We spreken hem op de manege in Veeningen, wat uitkijkt op het complex van CH De Wolden.

Met de paplepel kreeg hij het ondernemerschap al ingegoten. Zijn beide ouders zijn ondernemer en al op jonge leeftijd schoot hij uit de startblokken. “Vroeger kocht ik van mijn zakgeld een paar kippen en verkocht de eieren aan iedereen in het dorp, of ik kocht een pallet wasmiddel en ging daarmee langs de deuren”, glundert Rick. “Ik houd ook helemaal niet van stilzitten.” Een echte initiatiefnemer.

Bij het aanvragen van vergunningen dachten ze zelfs met mij mee

Er gaat geen uur voorbij zonder dat deze jonge rasondernemer aan paarden denkt, maar hij kijkt ook al naar de toekomst. Rick is namelijk bezig met het bouwen van een eigen paardenbak met stallen in de achtertuin van zijn ouders. “Daarbij merk je wel dat activiteiten rondom paarden graag gezien worden door de gemeente. Bij het aanvragen van de vergunningen werd ik niet in de weg gezeten en dachten ze zelfs met mij mee. Erg fijn.”

Het beleren van paarden leerde Rick letterlijk met vallen en opstaan. “Het is soms wel riskant werk, een paard kan wel eens koppig zijn. Het wordt ook door steeds minder mensen gedaan, dus als we in de buurt een opleidingscentrum zouden kunnen krijgen voor dit soort beroepen, dan hou je de juiste mensen op dit gebied ook binnen de gemeente.”

Als hij gluurt naar het complex naast de manege krijgt de eigengereide paardentemmer er al zin in. “Het is mooi om een evenement als CH De Wolden in onze gemeente te hebben. Ook vrienden van mij gaan er regelmatig kijken, want zo’n spektakel in de buurt is alleen maar mooi. En als ik het juiste paard heb in de toekomst, ga ik daar ook zeker nog een keertje meedoen.” Mocht dat niet lukken, kunnen we nog steeds blind invullen waar de toekomst voor Rick ligt. Want als iemand passie voor paarden heeft, is het wel Rick Logtenberg.

Speerpunt - Passie voor Paarden

vergunning paarden ondernemer passie CH De Wolden